Kamasz konzultáció

A serdülőkor közismerten sok konfliktussal terhelt időszak. Ennek oka nem egyszerűen az ekkor zajló biológiai-és ezzel párhuzamosan zajló pszichikai fejlődés- amely önmagában véve- akár „konfliktusmentesen is túlélhető életszakasz” (Anna Freund), hanem társadalmi okok is állnak a serdülőkori válságok hátterében, amelyet a fent felsorolt problémák megjelenését okozzák. Az egymásnak ellentmondó „társadalmi minták és értékek”, valamint ezek hiteltelen képviselése a terhelések krízishelyzeteket okozva, arra késztetik a serdülőt, hogy deviáns magatartásával tiltakozzon, illetve feszültségoldó szereket szedjen, vagy különböző „pótcselekvések” formájában csökkentse szorongását.

A módszer, amivel dolgozom komplex, holisztikus és egyénre szabott.

Konzultáció menete:

A konzultáció definíciószerűen olyan folyamat, amely interperszonális kapcsolatokat foglal magában (Patterson) Gyakran egyéni szinten folyik, ahol bizalmas légkör alakul ki a konzultáns és a kliens között, ami lehetővé teszi a kommunikációt, feltárást, változást és fejlődést.  A konzultációban a kliensnek megvan az az előnye, hogy azonnali visszajelzést kap a konzultánstól a viselkedését, érzéseit és terveit tekintve. Mindent összevéve, a bármely konzultációnál végbemenő fejlődés és változás mértékét négy tényező határozza meg

 

  1. konzultáns
  2. kliens
  3. keret
  4. elméleti irányzat.

 

A keretet tekintve  a kliens első körben kap egy írásban rögzített bemutatkozást, ami tartalmazza:

  • konzultáció jellegét
  • a képzettségeimet
  • egy összefoglalást a konzultációról mint folyamatról
  • a konzultáció időtartamáról és díjáról
  • szükséghelyzetről

Majd információ – orientált első interjú történik.

Végül megállapodunk a konzultáció folyamatáról, és megkötjük a konzultációról szóló szerződést.

Az elméleti irányzatokat tekintve holisztikus irányzatot követem. Nincs kifejezett irányzat, ahhoz nyúlok amire szükség van.

Az első találkozás ingyenes!

További találkozások: 6000 - 10000 Ft/ óra